Dia de les persones sense llar

 

SANT JOAN DE DEU SERVEIS SOCIALS DE BARCELONA. “DIA DE LES PERSONES SENSE LLAR”, 21 DE NOVEMBRE DE 2010


Després de molt treball i de la col·laboració de tot l'equip de germans, voluntaris, treballadors de l'alberg i pisos, i també d'usuaris d'aquests mateixos serveis, la celebració del Dia de les persones sense llar va transcórrer tan bé, que tots volem tornar a repetir en un futur. Repetir la denúncia de la situació de la gent del carrer, repetir “que falten recursos adequats”, repetir la reivindicació del dret a disposar d'un sostre on dormir, un plat per menjar…. Aquest és un dels objectius principals de l'alberg de Sant Joan de Déu. I, una vegada més, es va aconseguir que dita objectiva fora de tots, per tots i amb tots.

La concentració de voluntaris va ser primerenca. A les 8 ja s'estaven preparant maniquís, tríptics, cartolines amb els missatges de sensibilització… Va ser impressionant veure com en un moment tot prenia forma i en tres llocs diferents de l'escenari, situat a la plaça de Sant Miquel. Tot va quedar instal·lat en un obrir i tancar d'ulls.

La sortida del Drac, des de l'alberg, fins al punt de trobada, va ser acompanyada per tambors, que inevitablement, per la marxa que tenien, van ser “convidant” al fet que les persones que passejaven a prop s'apropessin, fessin fotos i s'informessin del motiu de la festa. Tots gaudim molt d'aquest moment que marcava l'inici d'un gran dia.

Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials, va presentar l'acte donant unes paraules de benvinguda i agraïment. A continuació, un dels voluntaris, responsables de la preparació de l'esdeveniment, va llegir amb èmfasi el Manifest, que es llegia al mateix temps a Sant Joan de *Deu *Serveis *Socials de València. Els nostres companys de Múrcia ho celebrarien el dia 25.

I seguidament va començar el concert del grup “Larumbé”, que va saber carregar molt encertadament l'ambient amb el seu ritme, amb les seves cançons i també amb els seus missatges de sensibilització entre tema i tema. No van oblidar l'objectiu principal de la trobada: donar a conèixer i normalitzar la situació de les persones sense llar.

En finalitzar el concert, tots col·laborem en la recollida de material, portant-ho de tornada a casa amb la satisfacció d'haver realitzat un treball ben fet. Ens van ajudar també els usuaris que ens van acompanyar en l'acte. No eren ells els principals protagonistes del dia?

Sandra Soler (Treballadora Social) i Josep Cot (Voluntari)